Fysio- ja ratsastusterapia Jaana Ratamaa

Tallit

Toteutan ratsastusterapiaa Kontiolahdella Kantelesärkän tallilla. (kartta). Talli sijaitsee laajalla ja kauniilla mäntymetsävaltaisella n. 30 ha tilalla. Tilan alueella on lampia, vanha mylly sekä lohenkasvatuslampia, luonnon joki sekä myllykoski. Tallilla toimii ratsastuskoulu sekä maneesin yhteydessä 20 hevosen täysihoitotalli, jossa terapiahevoseni asustelevat.

Maneesitalliin on esteetön pääsy myös apuvälinein, tallin käytävät ja karsinat ovat EU-direktiivien mukaiset. Tilan ja tallin omistavat Leila ja Heikki Mustonen. Tallilla on iso ja valoisa maneesi (30 x 80 m), jossa on lämmin kahvio sekä inva- wc. Käytössämme on lisäksi aidattu ( 20 x 60 m ) sekä aitaamaton ( 50x 70 m ) ratsastuskenttä sekä pitkälti metsäisiä teitä, joissa ei ole liikennettä. Terapiassa on käytössä kaksi selkään nousu ramppia. Tallilla on Kuluttajaviraston ohjeiden mukainen turvallisuusasiakirja.

Kantelesärkän maneesi
Kantelesärkän vanha talli

Tallilla asustelee iso, mutta superkiltti landseerkoira Peppi kuvassa vasemmalla.

Kesäisin terapiahevoseni lomailevat vanhalla maatilallamme Polvijärven Verkkolammella. Tila toimii kahden perheen kesäasuntona. Toteutan terapiaa heinäkuun aikana tilalla vain osa-aikaisesti. Käytössämme on vaihtelevat pikkutiet, metsäiset pihatiet sekä tilan ranta-alue.

Verkkolmamen tila
Kuva Verkkolammelta

Ajo-ohjeet talleille löydät yhteystiedot-sivulta, lisää kuvia kuvagalleriasta.